TEA-Energy N.V.

Zeypestraat 47A
1910 Kampenhout

Tel: 016 65 77 65
Mail: info@tea-energy.be
BTW: BE 477.269.989

Bevestiging van panelen

Klik op de onderstaande balken met onderwerpen om de artikels te lezen.

Hoe gebeurt de installatie

Een installatie gebeurt van buitenaf, zoals u kunt zien op onderstaande foto’s, uitgezonderd het plaatsen van de omvormer en de zogenaamde ‘groene stroom teller’ en de aansluiting hiervan op het net.

De installatie van een residentieel systeem neemt gemiddeld 1 tot 2 dagen in beslag. Grotere installaties op bedrijfsgebouwen, hangars, etc. kunnen meer dagen in beslag nemen.

Pannen dak

Het pannen dak komt het meeste voor. Hier wordt er gewerkt met dakhaken die onder de pannen op de keper vastgeschroefd worden. Ze hebben een gekromde vorm en komen onder de pan uit zonder hier gaten in te moeten maken. De waterdichtheid van het dak wordt hierdoor gegarandeerd. Op de dakhaken worden dan aluminium profielen aangebracht. Afhankelijk of de zonnepanelen in "portrait" of "landscape" komen wordt er nog een tweede laag profielen aangebracht.

Leien dak

In grote lijnen is een installatie op een leien dak gelijkaardig aan dat van een pannen dak. Er zijn andere dakhaken nodig en er moet een stukje uit bepaalde leien genomen worden om de haken te kunnen bevestigen. Het gat wordt afgewerkt met Koraflex (een loodvervangend materiaal).

Platte daken met roofing of EPDM

Bij deze daken is het niet gewenst om de toplaag te doorboren. De panelen worden op driehoekigvormige profielen of het FlatFix systeem geplaatst. Daarna wordt het systeem vastgezet door hierop gewichten te bevestigen.

Dak met Ethernit of metaal golfplaten

Er worden stokvijzen bevestigd op de balken waarop de platen rusten. De doorboring van de plaat wordt met een dubbele afsluiting waterdicht gemaakt. Op deze stokvijzen worden de aluminium profielen bevestigt waarop dan de panelen komen. Indien nodig worden er op de stokvijzen eerst driehoekvormige profielen bevestigt om een geschikte hellingsgraad te bekomen.

Zinkdaken

Under construction

Overzetdaken

Under construction

Speciale daken

Naast de bovenstaande veelvoorkomende daktypes zijn er nog andere speciale daktypes. TEA-Energy heeft ervaren dakwerkers in dienst die naast de ervaring van het leggen van zonnepanelen ook alles kennen over dakwerken zelf. Ook voor de minder courante daktypes kan TEA-energy een oplossing op maat aanbieden. Het onderstaande voorbeeld toont een installatie op een gekromd zinken dak: